15 Ağustos 2007 Çarşamba

TOEFL Nedir?

Test Of English as a Foreign Language, ana dili İngilizce olmayan kişilerin İngilizce düzeyini tespit amacı ile Education Testing Service (ETS) tarafından dünya genelinde yapılan bir sınavdır. Bu sınav lisans ve yüksek lisans, doktora eğitimine başvurularda başvuru şartlarından biri olup, ayrıca Staj, Sertifika veya Diploma programlarına başvurularda da bazı kurumlar tarafından istenmektedir.
Bu sınavı hangi ülkeler tanımaktadır?

TOEFL; Amerika ve Kanada’da ki üniversiteler , İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda ile Hollanda ve Belçika gibi Avrupa ülkelerinde İngilizce eğitim veren üniversiteler tarafından tanınmaktadır.
Ülkemizde sınavı kim yapmaktadır?
Ülkemizde sınav ETS ( Educational Testing Service) tarafından yetki verilmiş test merkezlerinde yapılmaktadır. Bu merkezler Ankara, İstanbul ve İzmir’dedir. Ayrıca Eskişehir ve Adana’na daki test merkezlerinde de zaman zaman paper based TOEFL sınavı yapılmaktadır.

TOEFL Sınav Türleri:

Ülkemizde 2 tür sınav yapılmaktadır.
- Paper Based : Türkiye’de sadece Eskişehir ve Adana’da yapılmaktadır.
- Internet Based: İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılmaktadır. Sorular, sınav soru bankasından zorluk derecesine göre seçilerek bilgisayar ekranınıza gelecektir. Soruları tek seferde cevaplamanız gerekmektedir, geri dönüp düzeltme hakkınız yoktur. Doğru cevap sayınıza göre sorular gittikçe zorlaşacak veya kolaylaşacaktır.

Sınavın içeriği nedir?

Her iki sınavda da toplam sınav süresi 3,5-4 saattir.
Paper Based'de sınav dinleme, gramer, okuma ve yazma olmak üzere 4 kısımdan oluşmaktadır.Dinleme bölümü 40-60 dakika sürmekte ve toplamda 30-50 soru, gramer bölümü 15-20 dakika ve toplamda 20-25 soru, okuma bölümü 70-90 dakika ve toplamda 44-55 soru, yazma bölümü 30 dakika ve tek konudan oluşmaktadır.

İnternet Based TOEFL sınavı ise okuma, dinleme, yazma ve konuşma bölümlerinden oluşmaktadır. Okuma bölümü 36-70 sorudan oluşmakta olup toplam süre 60-100 dakika arası, dinleme bölümü 34-51 sorudan oluşmakta olup toplam süre 60-90 dakika arası, konuşma bölümü 6 görevden oluşup toplam süre 20 dakika ve yazma bölümünde 2 konu verilmekte olup toplam süre 50 dakikadır.

Sınav hangi tarihlerde yapılmaktadır?

Sınav yılın her zamanı yapılmaktadır. Sınava her 7 günde bir girebilirsiniz, 7 günlük zaman dilimi geçmeden sınava girmeniz durumunda yeni test sonuçlarınız bildirilmeyecek ve ücret iadesi yapılmayacaktır. TOEFL, IBT ve Paper Based günleri farklıdır. Hangi sınav türüne girmek istiyorsanız bununla ilgili başvuru tarihlerine ve istediğiniz gün hangi sınav türünün yapılacağına dikkat etmeniz gereklidir. Sınav tarihinden en az 7 gün önce Hollanda’daki Avrupa Merkezine başvurunuzu yapmış olmanız gereklidir.

Sınav için nereye başvuru yapmam lazım?

Sınav için, https://toefl-registration.ets.org/TOEFLWeb/extISERLogonPrompt.do sayfasından online başvuru yapabilir, International Test Scheduling Form unun bilgisayar çıktısını alarak faks veya posta ile Hollanda merkezine göndererek test günü alabilirsiniz. Ayrıca TOEFL Avrupa ofisini telefonla arayarak test günü alabilirsiniz. Telefonda, size sorulan sorulara cevap verip ve test ücretini kredi kartı ile ödeyerek kaydınızı yaptırabilirsiniz. Telefon Numarası Hollanda’dadır. 00 31-320-239-540 (Lelystad, Netherlands) FAX: 31-320-239-541. Telefon ve online başvuruda Sınav tarihinden en az 7 gün önce , posta yolu ile başvuruda sınav tarihinden 4 hafta önce Hollanda’daki Avrupa Merkezine başvurunuzu yapmış olmanız gerekmektedir.

Sınav ücreti nedir?

Paper Based TOEFL sınav ücreti 140 USD, Internet Based TOEFL sınav ücreti ise 155 USD’dir. Kredi kartı ile başvuru aşamasında ödenebilmektedir.

Sınava kabul edildiğimi nasıl öğrenirim?
Başvurunuzu yaptıktan sonra test merkezi ve test tarihi size yazılı olarak bildirilecektir.
Sınav Puanlama Tablosu
Sınav sonucumu nasıl öğreneceğim?

Internet Based TOEFL’a girenler sınav sonucunu online öğrenebileceklerdir, ayrıca yazılı bir sonuçta kendilerine bildirilecektir. Paper Based TOEFL sınavına girenlerin sonuçları sınav tarihininden itibaren 3 hafta sonra posta ile adresinize bildirilecektir. Buna ek olarak sınav sonucunuz seçtiğiniz maksimum 4 eğitim kurumuna da gönderilebilecektir.

Sınav sonucum kaç yıl geçerlidir?

TOEFL sonuçları 2 yıl için geçerlidir.

13 Ağustos 2007 Pazartesi

2007 KPSS/1 Soruları ve Yanıtları

Aşağıdaki pdf uzantılı dökümanları açabilmek için Adobe Reader 'ın 5.0 veya üstü sürümünün sisteminizde yüklü olması gerekmektedir. Eğer dökümanları kaydetmek istiyorsanız, kaydetmek istediğiniz dökümanın üzerine sağ tıklayıp "Hedefi Farklı Kaydet" seçeneğini seçiniz.

2007

KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI - LİSANS DÜZEYİ (KPSS/1)

SORU KİTAPÇIKLARI VE YANITLARI

SINAV TARİHİ: 30 Haziran - 01 Temmuz 2007

Cumartesi Sabah Oturumu

Ön Kapak

Genel Yetenek Soruları

Genel Kültür Soruları

Arka Kapak

Genel Yetenek Cevap Anahtarı

Genel Kültür Cevap Anahtarı

Ön Kapak

Almanca Soruları

Fransızca Soruları

İngilizce Soruları

Arka Kapak

Almanca, Fransızca, İngilizce Cevap Anahtarı


Cumartesi Öğleden Sonra Oturumu

Ön Kapak

Eğitim Bilimleri Soruları

Arka Kapak

Eğitim Bilimleri Cevap Anahtarı


Pazar Sabah Oturumu

Ön Kapak

Hukuk Soruları

İktisat Soruları

İşletme Soruları

Maliye Soruları

Muhasebe Soruları

Arka Kapak

Cevap Anahtarı


Pazar Öğleden Sonra Oturumu

Ön Kapak

Çalışma Ekonomisi Soruları

Ekonometri Soruları

İstatistik Soruları

Kamu Yönetimi Soruları

Uluslararası İlişkiler Soruları

Arka Kapak

Cevap Anahtarı



Kaynak : ÖSYM