6 Eylül 2007 Perşembe

Giresun Üniversitesi Akademik Personel İlanı

Giresun Üniversitesi Rektörlüğünden

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri ile Giresun Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesinde belirtilen koşullarına göre öğretim elemanları alınacaktır.

Başvuruda bulunacak bütün adayların, başvurdukları bölüm ve ana bilim dallarını belirttikleri yazışma adreslerini içeren dilekçelerine, özgeçmiş, iki adet fotoğraf, öğrenim durumlarını gösterir belgeler ve nüfus cüzdanı örneğini ekleyerek ilgili birimlere şahsen başvurmaları gerekmektedir.

A- PROFESÖR BAŞVURU ŞARTLARI

Profesör kadroları daimi statüde olup Doçentlik belgelerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıflarını, bunlara ilişkin dokümanları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, Üniversitelere veya Yüksek Teknoloji Enstitülerine katkılarını kapsayan belge ve bilgileri içeren 6 takım dosya ile birlikte Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Adaylar dilekçelerinde başlıca araştırma eserlerini belirteceklerdir.

B- DOÇENT BAŞVURU ŞARTLARI

Doçent kadroları daimi statüde olup Doçentlik belgesi, yayın listesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosya ile birlikte Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Doçent kadrolarına Profesörler başvuramaz.

C- YARDIMCI DOÇENT BAŞVURU ŞARTLARI

Bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan 4 takım dosya ile üniversitemiz senatosunca belirlenen KPDS’den asgari 60 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan aldıklarına dair belgeyi ekleyerek Fakülte/Yüksekokullara başvurmaları gerekmektedir. Yardımcı Doçent kadrolarına Doçentler başvuramaz.

D- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

1. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70 puan veya Aralık 2005 ve sonrasında (Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES)'ten en az 50 puan almış olmak.

2. İlgili alanda veya ilanda o kadro için ön görülen alanlarda mezun olma ve alanında en az 2 yıllık tecrübe koşulları aranacaktır. (İş tecrübesi lisans eğitiminin bitiminden itibaren geçerli olup belgelendirilmesi gerekmektedir.)

3. Şebinkarahisar ve Alucra Meslek Yüksekokullarında görev yapmaya istekli olanlar göreve başladıkları tarihten itibaren iki yıl süre geçmedikçe başka bir kuruma geçmesi için muvafakat verilmeyecektir. Bu kadroya müracaat edecekler bunu kabul ve taahhüt etmiş sayılacaklardır ve müracaat dilekçelerinde bu hususu belirterek, ilgili Yüksekokullara başvurmaları gerekmektedir.

E-OKUTMAN BAŞVURU ŞARTLARI

1. Yabancı Dil Okutmanlığına başvuran adayların KPDS, ÜDS’den en az 80 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları zorunludur.

2. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70 puan veya Aralık 2005 ve sonrasında Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES)'ten en az 50 puan almış oldukları belgeyi ekleyerek ilgili birimlere teslim etmeleri gerekmektedir.

F- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

1. İlgili alanda veya ilanda o kadro için öngörülen alanlardan mezun olmak.

2. KPDS’den asgari 50 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan aldıklarını belgeleyerek Fakülte/Yüksekokullara teslim edeceklerdir.

3. Araştırma görevliliğine müracaat edecek adaylardan lisans mezunlarının 27, yüksek lisans öğrencilerinin 29, doktora öğrencilerinin 31 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.

Not: Öğretim Görevlisi, Okutman ve Araştırma Görevlisi kadroları için başvuran adaylardan;

· 2547 Sayılı Kanuna tabi olarak halen Yükseköğretim Kurumlarında görev yapanlar,

· 2547 Sayılı Kanuna tabi olarak daha önce Yükseköğretim Kurumlarında görev yapmış olanlar.

· Doktora derecesine sahip olanlar

Akademik Personel ve Lisans Eğitimi Giriş Sınavından ( ALES ) en az 70 puan veya Aralık 2005 ve sonrasında Lisans Eğitim Sınavın ( LES )’ dan en az 50 puan almış olmak şartından muaftır ( Disiplin cezası nedeniyle ilişiği kesilenler hariç ).

GENEL AÇIKLAMALAR:

1. İlan edilen bütün unvanlar için Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca Denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

2. Adayların 657 Sayılı Kanunun 48.maddesinin tüm şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir.

3. Öğretim üyesi kadrolarına yapılacak müracaatlar Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanmalarda Uygulanacak İlke ve Uygulama Esasları Yönergesi uyarınca oluşturulacak ayrı bir komisyon marifetiyle incelenecek ve bu inceleme sonucunda aranan koşulları taşıdığı ispat edilenlerin müracaatları kabul edilecektir.

4. Başvuran adayların koşullarının sonradan uygun olmadığının anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak ve iptal edilecektir.

5. İstenilen öğrenim belgeleri ve nüfus cüzdan örneği aslı ile birlikte ilgili birimlerde tasdik edilecektir.

6. Bütün kadrolara başvuru süresi bu ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün olup, posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

7. 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu dışında çalışan öğretim üyesi dışındaki kadrolara Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından naklen atama izni alındıktan sonra atamaları yapılacaktır.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ

BİRİMİ ANABİLİM DALI/PROGRAMI ÜNVANI DERECESİ ADEDİ ÖZEL ŞARTLAR
1 Eğitim Fak. Eğitim Bil.Böl./Reh.Psi. Dan . ABD Profesör 1 1 Resim Eğitimi veya Müzik Eğitimi dallarında çalışıyor olmak
2 İlköğretim Böl./ Sos.Bil .Öğr. ABD Profesör 1 1 Beşeri ve İktisadi Coğrafya alanında uzmanlaşmış olmak.
3 Fen-Edb .. Fak. Fizik Bölümü Profesör 1 1
4 Kimya Bölümü Profesör 1 1
5 Tarih Bölümü Profesör 1 1 Yakınçağ Tarihi alanında çalışmış olmak ve Kafkasya ve Rusya sahasında çalışmaları bulunmak.
6 İİBF İktisat Bölümü Profesör 1 1
7 İşletme Bölümü Profesör 1 1
8 İşletme Bölümü Profesör 1 1 İktisat Dalında doktora yapmış olmak, Tarım İşletmeciliği ve Organizasyonu alanında deneyim sahibi olmak.
9 Eğitim Fak. Bil. ve Öğr. Tekn. Bölümü Doçent 1 1
10 Sosyal Bilgiler Eğitimi Doçent 1 1 Beşeri ve İktisadi Coğrafya alanında doktora çalışması yapmış olmak.
11 Fen- Edb.Fak . Fizik Bölümü Doçent 1 1 Nükleer Fizik alanında çalışmış olmak. Doçent unvan ve derecesini almış olmak.
12 Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Doçent 2 1
13 Kimya Bölümü Doçent 1 1 Organik Kimya alanında Doçent unvan ve derecesini almış olmak.
14 İİBF İktisat Bölümü Doçent 1 1
15 İşletme Bölümü Doçent 1 1
16 Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Doçent 1 1
17 Ebelik Bölümü Doçent 1 1
18 Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Yardımcı Doçent 5 1 Eski Türk Edebiyatı alanında doktorasını yapmış olmak.
19 Türkçe Eğitimi Yardımcı Doçent 3 1 Yeni Türk Edebiyatı alanında Teraizcizade Mehmet Şakir Hayatı Sanatı Eserleri konusunda doktora tezi yapmış olmak.
20 Türkçe Eğitimi Yardımcı Doçent 5 1 Yeni Türk Edebiyatı alanında doktorasını yapmış olmak.
21 Eğitim Bil. Böl./Reh. Psi. Dan . ABD Yardımcı Doçent 3 1 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında doktora yapmış olmak.
22 Eğitim Bil. Böl./Reh. Psi. Dan . ABD Yardımcı Doçent 5 1 Eğitim Yönetimi, Teftişi Planlaması ve Ekonomisi alanında doktora yapmış olmak.
23 İlköğretim Bölümü/ Sos.Bil .Öğr. ABD Yardımcı Doçent 4 1 Yakınçağ Tarihi alanında doktora yapmış olmak.
24 İlköğretim Bölümü/ Sos.Bilg . Öğrt.ABD Yardımcı Doçent 5 1 Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında doktora yapmış olmak. Emekli olanlar bu kadroya müracaat edemezler.
25 İlköğretim Bölümü/ Sınıf.Öğrt . ABD Yardımcı Doçent 3 1 Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında doktora yapmış olmak. Emekli olanlar bu kadroya müracaat edemezler.
26 Bil. ve Öğr. Tekn. Bölümü Yardımcı Doçent 5 1
27 Fen- Edb.Fakültesi Biyoloji Bölümü Yardımcı Doçent 3 1 Bitki Morfolojisi ve Anatomisi, Bitki Sistematiği ve Palinoloji alanında doktora yapmış olmak.
28 Biyoloji Bölümü Yardımcı Doçent 3 1 Radyasyon ve Radyoterapinin etkileri üzerinde doktora yapmış olmak.
29 Tarih Bölümü Yardımcı Doçent 3 1 Yakınçağ Tarihi alanında doktora yapmış olmak.
30 Tarih Bölümü Yardımcı Doçent 3 1 Eskiçağ Tarihi alanında doktora yapmış olmak.
31 Fen-Edb. Fakültesi Kimya Bölümü Yardımcı Doçent 3 1 Organik Kimya alanında doktora yapmış olmak.
32 Kimya Bölümü Yardımcı Doçent 3 1 Organik Kimya alanında uzman olmak.
33 Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yardımcı Doçent 5 1 Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalında doktora yapmış olmak.
34 Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yardımcı Doçent 4 1 Yeni Türk Dili alanında doktora yapmış olmak.
35 Fizik Bölümü Yardımcı Doçent 3 1 Atom ve Molekül Fiziği alanında doktora yapmış olmak.
36 Fizik Bölümü Yardımcı Doçent 3 1 Nükleer İç Dönüşüm Katsayılarının Hesaplanması konulu yüksek lisans çalışması yapmış olmak. Katıhal Fiziği Anabilim dalında doktora yapmış olmak.
37 Matematik Bölümü Yardımcı Doçent 3 1 Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Anabilim Dalında Genelleştirilmiş Faber ve Genelleştirilmiş Faber-Laurent Serilerinin Belirli Tipten Fonksiyonlara Yakınsallığı konusunda doktora yapmış olmak.
38 Matematik Bölümü Yardımcı Doçent 3 1 Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Anabilim Dalında doktora yapmış olmak.
39 Matematik Bölümü Yardımcı Doçent 5 1
40 İİBF İşletme Bölümü Yardımcı Doçent 4 1 İşletme bölümü mezunu olup, İşletme anabilim dalında doktora yapmış olmak.
41 İşletme Bölümü Yardımcı Doçent 4 1 İşletme Bölümü mezunu olup, İşletme anabilim dalında doktora yapmış olmak.
42 Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Yardımcı Doçent 3 1
43 Şebinkarahisar MYO İktisadi ve İd.Prog ./ Muh.Prog. Yardımcı Doçent 3 1
44 İkt.ve İd.Prog./Bank. Ve Sigort. Prog. Yardımcı Doçent 3 1
45 Alucra MYO İkt.ve İd.Prog./İşl.Prog. Yardımcı Doçent 3 1
46 Alucra MYO İkt.ve İd.Prog./Muh. Prog. Yardımcı Doçent 3 1
47 Meslek YO Tekn.Prog .Böl./Tekstil Prog. Öğr.Gör . 1 1
48 Tekn.Prog .Böl./ Mobilya ve Dekorasyon Öğr.Gör . 2 1
49 İkt.ve İd.Prog.Böl./Muh.Prog. Öğr.Gör . 6 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olmak ve Uluslar arası İlişkiler alanında yüksek lisans yapıyor olmak.
50 İkt.ve İd.Prog.Böl.//Muh.Prog. Öğr.Gör . 6 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olmak ve Uluslar arası İlişkiler alanında yüksek lisans yapmış olmak.
51 İkt.ve İd.Prog.Böl./Büro Yön.ve Sekr. Öğr.Gör . 6 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olmak ve Uluslar arası İlişkiler alanında yüksek lisans yapıyor olmak.
52 İkt.ve İd.Prog.Böl./Büro Yön.ve Sekr. Öğr.Gör . 6 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olmak, Uluslar arası İlişkiler alanında yüksek lisans yapmış olmak.
53 Tirebolu MYO İkt.ve İd.Prog.Böl./Paz.Prog. Öğr.Gör . 5 1 Bilgisayar Öğretimi Teknolojileri Lisans mezunu olmak.
54 İkt.ve İd.Prog.Böl./Tur. ve Otel İşl.Prog . Öğr.Gör . 6 1 Radyo, Televizyon, Sinema alanında yüksek lisans eğitimi yapıyor olmak.
55 İkt.ve İd.Prog.Böl./Tur. ve Otel İşl.Prog . Öğr.Gör . 6 1
56 İkt.ve İd.Prog.Böl./Tur. ve Otel İşl.Prog . Öğr.Gör . 6 1 Turizm İşletmeciliği alanında yüksek lisans yapıyor olmak.
57 İkt.ve İd.Prog.Böl./Muh.Programı Öğr.Gör . 5 1 İktisat Lisans mezunu olmak, iktisat politikası bilim dalında yüksek lisans yapmış olmak.
58 Tirebolu MYO İkt.ve İd.Prog.Böl./Bank.ve Sigortacılık Prog. Öğr.Gör . 4 1 Yurt dışında Bankacılık ve Uluslar arası Maliye alanında lisans eğitimi yapmış olmak
59 Tirebolu MYO İkt.ve İd.Prog.Böl./İşletme Prog. Öğr.Gör . 4 1 Matematik Anabilim Dalında yüksek lisans yapmış olmak.
60 Şebinkarahisar MYO İkt.ve İd.Prog.Böl./ Muh. Programı Öğr.Gör . 2 1 İktisat Lisans mezunu olmak.
61 İkt.ve İd.Prog.Böl./Bank.ve Sigortacılık Prog. Öğr.Gör . 2 1
62 İkt.ve İd.Prog.Böl./Büro Yön. ve Sekr. Öğr.Gör . 5 1
63 İkt.ve İd.Prog.Böl./Halkla İlişk. Prog. Öğr.Gör . 4 1
64 İkt.ve İd.Prog.Böl./Yerel Yön. Prog. Öğr.Gör . 6 1 Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olmak.
65 İkt.ve İd.Prog.Böl./Paz.Prog. Öğr.Gör . 2 1
66 Tekn.Prog ./Tıbbi Müm.ve Paz. Prog. Öğr.Gör . 5 1 Fen-Edebiyat veya Eğitim Fakültesi Kimya mezunu olmak.
67 Tekn.Prog ./Tıbbi Müm.ve Paz. Prog. Öğr.Gör . 5 1 Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu ve yüksek lisans yapıyor olmak.
68 Tekn.Prog ./Gıda Tekn.Prog. Öğr.Gör . 5 1 Gıda Mühendisliği alanında lisans mezunu ve İşletme dalında yüksek lisans yapmış olmak.
69 Tekn.Prog ./ Gıda Tekn.Prog. Öğr.Gör . 6 1 Gıda Mühendisliği mezunu olmak.
70 Tekn.Prog ./ Elektrik Prog. Öğr.Gör . 5 1 Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu olmak ve doktora yapıyor olmak.
71 Tekn.Prog ./Bilg.Tek. Prog. Öğr.Gör . 5 1
72 Tekn.Prog ./Mekatronik Prog. Öğr.Gör . 5 1 Fakülte veya Yüksekokulların Elektrik ve Elektronik Bölümünden mezunu olmak.
73 Alucra MYO İkt.ve İd.Prog./İşletme Prog. Öğr.Gör . 1 1
74 İkt.ve İd.Prog./İşletme Prog. Öğr.Gör . 6 1 Maliye lisans mezunu olmak, aynı alanda yüksek lisans yapıyor olmak.
75 İkt.ve İd.Prog./Muhasebe Prog. Öğr.Gör . 1 1
76 İkt.ve İd.Prog./Muhasebe Prog. Öğr.Gör . 6 1 Kamu Yönetimi lisans ve İşletme yüksek lisans eğitimi yapmış olmak.
77 Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü/Fen Bil.Öğr . ABD Arş.Gör . 7 1 Kimya Öğretmenliği mezunu olmak.
78 İlköğretim Bölümü/Fen Bil.Öğr . ABD Arş.Gör . 7 1 Kimya Eğitimi alanında doktora yapıyor olmak.
79 Fen-Ed.Fakültesi Biyoloji Bölümü Arş.Gör . 7 1 Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu olmak.
80 Biyoloji Bölümü Arş.Gör . 7 1 Moleküler Biyoloji Anabilim Dalında yüksek lisans yapmış olmak.
81 Tarih Bölümü Arş.Gör . 7 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olmak ve Tarih yüksek lisans Programına kayıtlı olmak.
82 Fizik Bölümü Arş.Gör . 7 1 Katıhal Fiziği alanında yüksek lisans yapmış olmak.
83 Matematik Bölümü Arş.Gör . 7 1 Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü, Matematik öğretmenliği mezunu olmak.
84 Kimya Bölümü Arş.Gör . 7 1 Kimya Bölümü lisans mezunu olup, Organik Kimya anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak.
85 İİBF İktisat Bölümü Arş.Gör . 7 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olmak, Uluslar arası İlişkiler alanında yüksek lisans yapıyor olmak.
86 İşletme Bölümü Arş.Gör . 7 1 Pazarlama alanında yüksek lisans yapmış olmak.
87 Sağlık YO Hemşirelik Bölümü Arş.Gör . 7 1 Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü mezunu olmak.
88 Sağlık YO Ebelik Bölümü Arş.Gör . 7 1 Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü mezunu olmak.
89 Tirebolu MYO Okutman 1 1 Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olmak, en az 9 yıl bu alanda çalışmış olmak.
90 Şebinkarahisar MYO
Okutman 1 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olmak, alanında 20 yıl hizmeti bulunmak.
91 Okutman 5 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olmak ve alanında 5 yıl deneyim sahibi olmak.

Hiç yorum yok: