6 Eylül 2007 Perşembe

Kamu İhale Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Kamu İhale Kurumunda (KİK) görevlendirilmek üzere; KPSSP:103 puan türünden Hukuk mezunları arasından 3 adet, KPSSP:104 puan türünden İktisat, işletme, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler mezunları arasından 6 adet, KPSSP:5 puan türünden İnşaat mühendisi 3 adet, Makine mühendisi 1 adet, Elektrik-elektronik mühendisi 1 adet, Jeodezi ve fotogrametri (harita müh.) 1 adet, olmak üzere toplam 15 (onbeş) adet Kamu İhale Uzman Yardımcısı alınacaktır.

T.C. Kamu İhale Kurumundan
KAMU İHALE UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAV DUYURUSU

Kamu İhale Kurumunda (KİK) görevlendirilmek üzere;
1 .Grup (KPSSP:103 puan türünden)
Hukuk mezunları arasından 3 adet,
2.Grup (KPSSP:104 puan türünden)
İktisat, işletme, siyasal bilgiler,
iktisadi ve idari bilimler mezunları arasından 6 adet,
3.Grup (KPSSP:5 puan türünden)
İnşaat mühendisi 3 adet,
Makine mühendisi 1 adet,
Elektrik-elektronik mühendisi 1 adet,
Jeodezi ve fotogrametri (harita müh.) 1 adet,

olmak üzere toplam 15 (onbeş) adet Kamu İhale Uzman Yardımcısı alınacaktır.
Yazılı sınav 27/10/2007 tarihinde Üniversiteler tarafından, sözlü sınav tarihi daha sonra belirlenmek üzere Kamu ihale Kurumu tarafından yapılacaktır.

SINAVA KATILMA KOŞULLARI

Giriş sınavına katılabilmek için;
1) ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004,01-02/Temmuz 2006 ve 30 Haziran-1 Temmuz 2007 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS);
1. Gruptan katılanlar için KPSSP:103 puan türünden,
2. Gruptan katılanlar için KPSSP:104 puan türünden,
3. Gruptan katılanlar için KPSSP:5 puan türünden,
80 (seksen) ve üzeri puan almış olmak ve söz konusu sınavların yabancı dil testinden 42 veya daha fazla doğru cevabı bulunmak,
2) En az 4 yıllık eğitim veren;
1. Grup için hukuk fakülteleri,
2. Grup için iktisat, işletme, siyasal bilgiler ve iktisadi ve idari bilimler fakülteleri, (işletme, İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler bölümleri)
3.Grup için inşaat mühendisliği.makine mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve jeodezi ve fotogrametri (harita mühendisliği),
bölümlerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki Yüksek öğretim Kurumlarından birini bitirmiş olmak,
3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
4) 01/01/2007 tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak,
5) Kamu İhale Uzman yardımcılığı giriş sınavında iki defadan fazla başarısız olmamak,
6) Askerlik ile ilişkisi bulunmamak; askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına
gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, sağlık nedenleri dışında muaf tutulmuş yahut erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, (müracaat tarihinde askerliğinin bitmesine 2 ay veya daha az kalmış olan adaylar da bu durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla sınava başvurabilirler.)

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Başvuru Formu (söz konusu belge Kurumun İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı, Bahriye Üçok Cad: No:13 Beşevler / Ankara adresinden veya internet üzerinden www.kik.gov.tr adresinden temin edilecektir.)
2) 2004,2006 veya 2007 KPSS Sonuç Belgesinin aslı veya noter tasdikli fotokopisi,
3) Cumhuriyet Savcılığından son üç ay içerisinde alınan sabıkasızlık kaydı,
4) 4,5 X 6 ebadında son altı ay içinde çekilmiş, iki adet fotoğraf,
5) Kamu İhale Kurumunun Ziraat Bankası Beşevler Şubesindeki 5503538-5001 numaralı hesabına sınav ücreti olarak Elli (50) YTL yatırıldığına dair dekontun aslı.

Eksik belge ve bilgilerle yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuruları kabul edilip sınava girmeyenler ile şartları uymadığı halde başvuru yapanlar veya eksik belgelerle başvuru yapanlara sınav ücreti iade edilmeyecektir.

SINAV BAŞVURUSU:

Adaylar tarafından, Kurumun http://kik.gov.tr Internet adresinde yer alan Başvuru Formu eksiksiz olarak doldurulduktan sonra, formun çıktısı imzalanarak, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, iadeli taahhütlü olarak gönderilecek veya Kuruma elden teslim edilecektir.
Başvurular 03/09/2007 tarihinde başlayıp 21/09/2007 tarihi mesai bitimine kadar (Saat:18:00) devam edecektir.Bu tarihe kadar Kuruma ulaşmayan ve/veya eksik evrakla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

SINAV GİRİŞ BELGESİ:

Yazılı sınava girilecek yer ve saati gösteren fotoğraflı sınava giriş ve kimlik belgesi KİK tarafından adayların haberleşme adresine gönderilecektir.
Yazılı sınavda adaylar, KİK tarafından düzenlenmiş Fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesini yanlarında bulunduracak, sınava giriş ve kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
Cevap kağıtları optik okuyucular tarafından okunacağından adayların yanlarında yumuşak kurşun kalem ve silgi getirmeleri (kesinlikle cep telefonu, hesap makinesi gibi elektronik cihazlar getirmemeleri) gerekmektedir.

SINAV KONULARI:

1) 1. ve 2. Gruptan sınava girecek adaylara yazılı sınavda alan bilgisi testi uygulanacaktır.
a) Kamu Hukuku Grubu: Anayasa Hukuku ve T.C. Anayasası, İdare Hukuku, İdari Yargı, Ceza Hukuku (Genel Hükümler, Devlet İdaresi Aleyhine İşlenen Cürümler), Ceza Usul Hukuku,
b) Özel Hukuk Grubu: Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku Hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Ticari İşletmeler Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku), İcra İflas Hukuku, Medeni Usul Hukuku,
c) İktisat Grubu: Mikro iktisat, Makro İktisat, Uluslararası İktisat.Türkiye Ekonomisi,
d) Maliye Grubu: Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Bütçe, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi,
e) işletme ve Muhasebe Grubu:Genel Muhasebe, Mali Tablolar Analizi, İşletme iktisadı,
2) 3. Gruptan sınava girecek adaylara yazılı sınavda mühendislik konularında alan bilgisi soruları sorulacaktır.

DEĞERLENDİRME:

1. ve 2. Grubun yazılı sınav değerlendirmesi doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Bu sınavda adaylar alan bilgisi testindeki beş gruptan kendilerinin sınava müracaat sırasında belirleyeceği ve en az birisi (a) veya (b) grubundan olmak üzere toplam üç alt test grubunun sorularını cevaplamak zorundadır. Üç test grubundan fazla test cevaplayanların cevap kağıtları değerlendirmeye alınmayacaktır.
Yazılı sınavda başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yukarı puan alan adaylardan en yüksek alan adaydan başlamak üzere her grup için belirlenen kontenjanın iki katına tekabül eden aday bu sınavda başarılı sayılacaktır. Her grup için başarılı sayılan sonuncu sıradaki aday ile aynı puanı alan adaylar da bu sınavda başarılı sayılacaklardır.
3. Grubun yazılı sınav değerlendirmesi doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Bu sınavda adaylara mühendislik alan bilgisi konularında eşit ağırlıklı soru sorulacaktır.
Bu değerlendirme sonunda 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yukarı puan alan adaylardan, en yüksek alan adaydan başlamak üzere, yukarıda sayılan mühendislik branşlarından her bir bölüm için kontenjanın, iki katına tekabül eden aday bu sınavda başarılı sayılacaktır. Her branş için başarılı sayılan sonuncu sıradaki aday ile aynı puanı alan adaylar da bu sınavda başarılı sayılacaktır.

SINAV SONUCU
Yazılı sınav sonucu, KİK tarafından adayların haberleşme adresine gönderilecektir. Adayların sınav sonuçları ile ilgili itirazlarını Sınav Sonuç Belgelerinin adreslerine postalanması tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisinde, KİK'na yapmaları gereklidir. KİK süresi içerisinde yapılan itirazları inceleyerek sonucunu bildirecektir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

SÖZLÜ SINAV

Yazılı sınavda başarılı olup, sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylara, sözlü sınavın tarihi, yeri, saati ve istenecek belgeler ile sınava ilişkin diğer hususlar, sınav tarihinden en az 15 gün önce adayların haberleşme adreslerine bildirilecektir.

İlan olunur.

Hiç yorum yok: