6 Eylül 2007 Perşembe

Türkiye Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.'ye, Ekonomist ve Mali Analist olarak istihdam edilmek üzere sınavla Uzman Yardımcısı alınacaktır. Adaylar Başvuru Formu ve istenen belgeler ile 21/09/2007 günü saat 17.30'a kadar İnsan Kaynakları Müdürlüğüne doğrudan ya da posta ile müracaat edeceklerdir.


Türkiye Kalkınma Bankası Anonim Şirketinden :

UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI

Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.'ye, Ekonomist ve Mali Analist olarak istihdam edilmek üzere sınavla Uzman Yardımcısı alınacaktır.

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olup, yazılı sınav 27 ve 28 Ekim 2007 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde (Cemal Gürsel Caddesi Cebeci / ANKARA) 09.00 –18.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Alınacak uzman yardımcısı sayısı; Ekonomist Uzman Yardımcılığı için 7, Mali Analist Uzman Yardımcılığı için 8 olmak üzere toplam 15'dir.

A) Sınava başvuruda bulunacak adayların genel koşulları taşımalarının yanı sıra,

1- Lisans düzeyinde eğitim veren siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin bölümleri ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca onaylanan yabancı fakülte ve yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olması,

2- ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004, 01-02 Temmuz 2006 ya da 30 Haziran - 1 Temmuz 2007 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS) yabancı dil test sınavından (İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinin birinden) en az 30 doğru cevap sayısına sahip olması veya KPDS’den 50 puan, İngilizce için TOEFL’dan (CBT) 153, (PBT) 477 ve üzeri puan almış olması,

3- ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004, 01-02 Temmuz 2006 ya da 30 Haziran - 1 Temmuz 2007 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS);

a) Ekonomist Uzman Yardımcılığı için, KPSSP28, KPSSP34, KPSSP58, KPSSP71 ya da KPSSP98 puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puan almış olması ve başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 140 aday içerisinde bulunması, (Sınava katılmaya hak kazanan en son aday ile eşit puan alan adaylar da sınava çağrılacaktır.)

b) Mali Analist Uzman Yardımcılığı için KPSSP26, KPSSP55, KPSSP76 ya da KPSSP89 puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puan almış olması ve başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 160 aday içerisinde bulunması, (Sınava katılmaya hak kazanan en son aday ile eşit puan alan adaylar da sınava çağrılacaktır.)

4- 2 ve 3 üncü maddelerde belirtilen KPSS puanı ile yabancı dil test sınavı sonucunun aynı sınav sonuç belgesinde bulunması,

5- 27 Ekim 2007 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olması,

6- Banka tarafından daha önce açılmış bulunan uzman yardımcılığı sınavına bir defadan fazla girmemiş olması,

7- Askerliğini yapmış olması veya askerlikle ilişiği bulunmaması,

8- Sağlık durumlarının yurdun her yerinde görev yapmaya, her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli olması,

B) Başvuru esnasında istenecek belgeler: Sınava girmek isteyen adaylar, Bankanın web sitesinden (www.tkb.com.tr) veya Türkiye Kalkınma Bankası A. Ş. İzmir Cad. No: 35 Kızılay / ANKARA adresinde İnsan Kaynakları Müdürlüğünden temin edecekleri Başvuru Formuna aşağıda belirtilen belgeleri ekleyeceklerdir.

1. Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı örneği

2.Yüksek öğrenim diplomasının veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği

3. Son 6 ay içerisinde çekilmiş 4,5 x 6 cm ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf

4. KPSS sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği

Adaylardan istenilen belgelerin asılları ya da onaylı örnekleri ibraz edilmek kaydıyla, fotokopileri İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nce tasdik edilebilecektir.

Sınav başvuruları 03/09/2007günü kabul edilmeye başlanacaktır. Adaylar Başvuru Formu ve yukarıdaki belgeler ile 21/09/2007 günü saat 17.30'a kadar İnsan Kaynakları Müdürlüğüne doğrudan ya da posta ile müracaat edeceklerdir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Başvuru evrakları eksik ya da evraklarında silinti, kazıntı, tahrifat vb. olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

C) Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Bankanın web sitesinde (www.tkb.com.tr) yayımlanmak ve Genel Müdürlük binalarının dış kapılarına asılmak suretiyle ilan edilecektir. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınav giriş belgelerini 26/10/2007 tarihine kadar İnsan Kaynakları Müdürlüğünden alacaklardır. Sınav giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaklardır. Adaylar, sınav esnasında kimlik tespitinde kullanılmak üzere sınav giriş belgesi ile birlikte nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesini de bulunduracaktır. Sınav sırasında, alfabetik tuş takımına sahip hesap makineleri, Data Bank ve el bilgisayarı vb. özel elektronik donanımlar dışındaki hesap makineleri kullanılabilecektir.

D) Sınav konuları (oturumlar itibariyle) aşağıda belirtilmiştir.

a) Ekonomist Uzman Yardımcılığı için;

1. Oturum: Mikro İktisat.

2. Oturum: Makro İktisat.

3. Oturum: Para-Banka-Maliye Politikası-Uluslararası İktisat

4. Oturum: Matematik-İstatistik-Ekonometri.

b) Mali Analist Uzman Yardımcılığı için;

1. Oturum: Mikro İktisat-İşletme İktisadı.

2. Oturum: Matematik-İstatistik.

3. Oturum: Muhasebe.

4. Oturum: Mali Analiz.

E) Yazılı sınav aşamasında, her sınav konusu (oturumlar itibariyle) (100) puan üzerinden değerlendirilir ve başarılı sayılabilmek için her sınav konusundan (oturumlar itibariyle) en az (50) puan alınması ve sınav ortalamasının en az (70) puan olması gerekir. Yazılı sınav aşamasında başarılı olamayan adaylar, sözlü sınav aşamasına katılamazlar. Sözlü sınav aşaması da (100) puan üzerinden değerlendirilir ve başarılı sayılabilmek için en az (70) puan alınması gerekir.

Sözlü sınavda başarılı olan adayların, yazılı ve sözlü sınav notu ortalamaları esas alınarak, her bir dal için en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılır. Sıralama sonucunda 7 aday Ekonomist Uzman Yardımcısı, 8 aday Mali Analist Uzman Yardımcısı olarak atanmak üzere asil ve bunların yarısını aşmayacak kadar da yedek aday belirlenir.

F) Adaylarda aranan diğer şartlar, sınavlar ve sınavı kazanan adayların atanması hakkında detaylı bilgiler Bankanın web sitesinden (www.tkb.com.tr) veya İnsan Kaynakları Müdürlüğünden temin edilebilecektir.

Hiç yorum yok: